Δάφνη

dafni1

Μπαίνοντας στη Δάφνη (πρώην Στρέζοβα) συναντάμε γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ και δεξιά βλέπουμε το Γυμνάσιο και το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου. Λίγα μέτρα πιο πέρα το πέτρινο Δημοτικό σχολείο (έργο του Ανδρέα Συγκρού) διατηρητέο μνημείο τέχνης και στο κέντρο η όμορφη πέτρινη πλατεία με την προτομή του τέως Υπουργού Βασ. Παπαρηγόπουλου.
Η Δάφνη το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι της περιοχής μέχρι το 1960 ήταν η τρίτη μεγάλη πόλη στην Αχαΐα (Πάτρα – Αίγιο – Στρέζοβα).
Εδώ η ζωή κυλά ήρεμα και αργά γιατί η Δάφνη έχει διασώσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, την αρχιτεκτονική και πολιτιστική της κληρονομιά.
Τα γραφικά στενά με τα καλντερίμια τους ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια με τα ξύλινα χαγιάτια τους, οι πέτρινες θολωτές βρύσες, τα πηγάδια, τα αξιόλογα πέτρινα θολωτά γεφύρια, οι επιβλητικές εκκλησίες πραγματικά μνημεία τέχνης, τα κτηνοτροφικά γρέκια, οι υδρόμυλοι όλα είναι χτισμένα από τους γνωστούς Λαγκαδινούς μαστόρους που οργανωμένοι σε κομπανίες περιόδευαν από την εποχή της Τουρκοκρατίας τα χωριά και έχτιζαν.
Η Δάφνη έχει ξενοδοχεία, ταβέρνες, παραδοσιακά καφενεία, καταστήματα, ντίσκο και μπαρ.
Αξιόλογες είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου που γίνονται από 15 έως 20 Αυγούστου. Σπουδαία και η εμποροπανήγυρις στις 8 έως 11 Σεπτέμβρη και τα θρησκευτικά πανηγύρια της Αναλήψεως και του Αγίου Χαραλάμπους.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s